Varmt. Kryddigt. Räddat. Gah!
Det är gott med Vintermumma!
FÖLJ
VÅR RESA
FAQ
VANLIGA FRÅGOR
Ja. Vi räddar frukt och grönt som ingen annan vill ha med händerna. Det betyder helt enkelt att vi skalar, rensar, skär bort och sorterar så att bara godsakerna kommer ner i produkterna. Det är ett hantverk men man skulle också kunna säga att vi gör juice den svåra vägen. Vi är sist i ledet innan frukt och grönt blir till matavfall. Så varje produkt som kommer ut är verkligen resultatet av ett hårt arbete att minska på resursslöseriet.
Frukt- och grönsaksgrossister, butiker, odlare och fruktkorgsleverantörer.
Nej, tvärtom! Oftast är det ett par procent av ett parti som inte når upp till de högt ställda kvalitetskraven. Det räcker för att allt ska slängas, även om merparten är fantastiskt. Vi sorterar för hand, skär bort blåmärken och sköljer all frukt och grönt. Det som är fint blir till juice och de frukter och grönsaker som inte riktigt håller måttet blir till kompostjord.
Det varierar, men vi pratar flera ton varje vecka.
Vi måste ibland köpa för att rädda! Moroten tex behöver ibland sällskap av apelsinen för syran och tänk vad tråkigt om vi inte kan spetsa äpplejosen med ingefära som ibland inte slängs alls. Då fyller vi helt enkelt på med fjärdeklass sorterad frukt från våra frukträddarkompisar. Det handlar om att få en ekonomisk hållbarhet och bygga en flexibel frukträddarfabrik så att vi alltid står redo och kan rädda vilken frukt eller grönsak som helst påväg till tippen.
Lägg ett mejl till truls@rescued.se så får ni svar!
Vi styr aldrig vad vi får in för frukt och grönsaker. Det beror helt på säsong, sort och mognadsgrad. Vi älskar variation!
Nix! Vi nöjer oss med fruktsockret som finns naturligt i de frukter vi använder.
Pastörisering är nyckeln! Vi hettar upp all dryck vid tillverkning för att få en längre hållbarhet.